Pályázatok

Projektazonosító: PM_KKVTELEP_2018/41

Projekt címe: Telephelyfejlesztés a Bau-Trans 2000 Kft. ceglédi telephelyén

A Bau-Trans 2000 Kft. 2018. május 22-én támogatási kérelmet nyújtott be a PM_KKVTELEP_2018. “mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” pályázati kiírásra. A 2018. december 27-én kihirdetett támogatói döntés alapján 100.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, a projekt elszámolható összköltsége 232.440.000 Ft, 43,02%-os támogatási intenzitás mellett.

A támogatott tevékenység, a korszerűsítés fókuszában az építőipari tevékenységeink fejlesztése áll, célunk a fűrészáru tevékenységünk során eddig megoldatlan famegmunkálási, szárítási, tárolási problémák kiküszöbölése új üzem kialakításával, melyet 3 leromlott állapotú épület felújítása során valósítunk meg. Fűrészáru gyártó üzem, raktárkapacitás, iroda és szociális blokkok kialakításával fogjuk tevékenységünk előrelépését lehetővé tenni.

A támogatási szerződés életbe lépését követően 2019. decemberében megkötöttük a kivitelezői szerződést, majd 2020. február 17-én megkezdődtek a munkálatok az érintett telephelyen.

Telephelyfejlesztés a BAU-TRANS 2000 Kft. ceglédi telephelyén

2021 / 07 / 30

A BAU-TRANS 2000 Kft. 100 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című, PM_KKVTELEP_2018 pályázati kiíráson. A 232 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás keretében a cég fejlesztette fűrészáru gyártási tevékenységét.

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A megvalósítás helye: 2700 Cegléd, Külső-Kőrösi út 1.

A projekt időtartama: 2019.12.20 – 2021.07.30

A Bau Trans 2000 Kft. 1995 óta létezik. Klasszikus családi vállalkozásként jött létre és ebben a tulajdonosi formában működik ma is. Főtevékenységük műanyag nyílászáró gyártása, de emellett előrekevert betongyártással, fűrészáru gyártással, továbbá építőanyag-, illetve barkács- és mezőgazdasági áru kereskedelemmel, nyílászáró gyártással, fa építőanyag feldolgozással, tűzifa darabolással és műkő szabászattal is foglalkoznak. Jelenleg is 180 főnek adnak munkát, így a térség jelentős foglalkoztatójának számít.

A Bau-Trans 2000 Kft. több mint 10 éve foglalkozik fűrészáru értékesítéssel, de a fa megmunkálását, méretre szabását, gyalulását tárolását, gomba és tűzmentesítését eddig nem tudta teljes körűen megoldani. Az új üzem jelentős előrelépést jelent ezen tevékenységükben, mellyel új volument és piacokat érhetnek el, illetve a növekvő építőipari intenzitást is ki tudják elégíteni. A Projekt keretén belül 3 leromlott állapotú épület, összesen 1294,67 m2-es felújítása valósult meg, fűrészáru gyártó üzem és raktár kapacitás illetve iroda és szociális blokkok kialakításával. A pályázati beruházással új munkahelyeket is tudtak létrehozni.

Komplex projektünk keretében az alábbi kivitelezési tevékenységünket mennyiségben és mindenségben fejlesztő technológiai berendezések beszerzése valósul meg, amelyek mind az építéseknél történő munkavégzést (ásást, egyéb földmunkákat, anyagmozgatást) segítik: 1 db Volvo L110 homlokrakodóé A Volvo L110-et úgy tervezték, hogy egész nap fáradtság mentes, termelékeny munkát tegyen lehetővé. A fülke, a kis zaj és rezgés érdekében, gumi-felfüggesztésű és szigetelt. A nagyobb kényelem és kisebb anyag túlcsordulás érdekében, a Volvo L110 sima haladási rendszere (Smoothride System. SAS) minimumra csökkenti a haladás közbeni ugrálást. 2.2 db Palfinger PK 17001 daru : Ez a darutípus, rendkívül hatékony működéssel, a legmodernebb technológiai megoldásokkal, rendelkezik. 3. 1db JCB 19 típusú mini- kotrógép: A 19C-1 E-TEC lehetővé teszi. hogy olyan helyeken is történhessen munkavégzés, ahol a környezet megköveteli a csendes működést, például iskolák vagy kórházak kornyékén. Egyetlen töltéssel a legnehezebb terepeken is 4 órán keresztül képes üzemelni, a gyorstöltő segítségével pedig 2.5 óra alatt teljesen fel lehet tölteni, Így nem okoz kiesést a munkavégzésben a töltés. 4. beszerzésünk 4. eleme egy szintén Palfinger. azonban más Palfinger PK 20.501 daru, ami egy speciális szegmenset képvisel a rakodó daruk palettáján. A fejlesztésekkel tovább növeljük a hozzáadott érték-növekedési potenciálunk is, amely abból adódik, hogy a fejlettebb gépekkel, technologiával jelentős kapacitás- és értéknövekedést érhetünk el – főként a minőségi javulással – szolgáltatásainknál. No a cég termelékenysége, javul a versenyképességünk, exportképességünk, a hatékonyság és a szervezettség is. A projekt egyéb eredménnyel – modernizáció,- kivitelezési kapacitás növelése, – a termelékenység fokozása, – a korábbi műszaki-technológiai fejlesztések teljessé tétele, – energia és anyagtakarékosság, – a rugalmasság és a termelékenység fokozása.